Székelyföldön jártunk

Székelyföldön jártunk

2011. október 14. péntek

Vendégül láttak minket Székelyföldi barátaink.


 

Mint ismeretes községünk testvériségi szerződést kötött az Erdélyben található Oklánddal. Azóta is szorosan ápoljuk ezt a köteléket. 2011. szeptember utolsó és október első hétvégéjén pedig a falu lakosságának egy kisebb része, személyesen is ellátogathatott a kis erdélyi településre. Székelyföldi barátaink egy kis hétvégi kikapcsolódásra invitáltak meg magukhoz. Változatos programokkal vártak minket, az amúgy hihetetlenül vendégszerető emberek.

A pénteki napon egy nagy kirándulást tettünk Székelyföldön. Megnéztük a Békás-szorost és a Gyilkos tavat is. Az este folyamán pedig egy táncházzal kedveskedtek nekünk a helybéli és szomszéd falubeli lakosok.

Szombat délelőtt pedig egy Ünnepi Istentisztelet keretében, Tiszteletbeli Székely címeket adományoztak, az arra méltó embereknek. Külön öröm számunkra, hogy két szamoskéri lakos is megkapta ezt a kitüntető címet, akik nem mások mint: Teremi László polgármester és Soós Endre alpolgármester Urak.  

A délután folyamán egy mini labdarúgó tornán képviseltük Szamoskért, a helyi, újonnan kialakított műfüves pályán, ahol a fiúk becsülettel megállták a helyüket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Oklándi lakosoknak a szíves vendéglátást és ezt a felejthetetlen hétvégét.

Image X of Y | « Előző | Következő »